Companii

Cramele Recas si-a majorat vanzarile cu 50%

22.08.2007, 17:45 21

Producatorul de vinuri Cramele Recas din judetul Timis, unul dintre cei mai dinamici jucatori de pe piata locala, a inregistrat in primul semestru din acest an vanzari de 2,3 mil. euro pe piata interna, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania, unul dintre cei mai mari exportatori de vin din ultimii ani, si-a schimbat recent strategia, concentrandu-se pe piata interna. Astfel, daca in urma cu trei ani vanzarile companiei pe piata locala reprezentau 10% din total, in prezent ele au ajuns sa detina 65% din volumele livrate de companie.
Reprezentantii companiei estimeaza o cifra de afaceri de circa 6 milioane de euro (20 de milioane de lei) in acest an, fata de aproape 4 milioane de euro (14 milioane de lei) in 2006.
Cramele Recas a vandut 1,4 milioane de sticle de vin pe piata interna in primele sase luni.
"Feteasca regala - Schwaben Wein - a fost produsul dominant, in primul semestru fiind vandute pe piata interna aproximativ 300.000 de sticle", a declarat Rares Marinescu, director general al Cramele Recas Group, companie care asigura distributia si valorificarea vinului produs de Cramele Recas.
Pentru anul in curs, Cramele Recas intentioneaza sa dezvolte infrastructura logistica pentru a asigura distributia produselor in magazinele din toata tara, un punct important al strategiei din acest an vizand si reconversia plantatiilor de vita de vie.
"Se continua reconversia plantatiilor de vita de vie unde continuam procesul de inlocuire a soiurilor de calitate slaba cu alte soiuri de calitate superioara", a mai spus Rares Marinescu.
Directorul general al Cramele Recas Group estimeaza ca piata interna de vinuri va fi influentata de aparitia unor producatori noi, atat din Uniunea Europeana, cat si din tari precum Africa de Sud, Argentina, Chile, Australia.
"Noi am fost prevazatori din acest punct de vedere, suntem prezenti pe pietele de unde vin noii competitori", a declarat Marinescu. Un alt factor care va influenta piata de vinuri locala va fi cresterea consumului de vin pe cap de locuitor care, apreciaza Marinescu, va fi o consecinta fireasca a cresterii nivelului de trai.
La nivel national, compania opereaza trei magazine proprii, in Recas, Timisoara si Bucuresti. Compania are capital romano-britanic, fiind detinuta de Philip Cox, Gheorghe Iova si Ioan Geogiu.
Cei mai importanti exportatori de vin din Romania sunt Halewood International, Vinia, Cramele Recas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO