Companii

Crama Sacateni, preluata de Domeniile Viticole Franco-Romane

29.09.2004, 00:00 98

Producatorul de vinuri Domeniile Viticole Franco-Romane, detinut de un investitor francez, a preluat pentru 400.000 de euro pachetul majoritar de actiuni al Cramei Sacateni de la BCR pentru o datorie pe care fostul proprietar Vinexport Bucuresti o avea catre aceasta banca. Sacateni era una dintre putinele crame independente.
"Crama de la Sacateni nu se prezinta in cele mai bune conditii, avand nevoie de investitii masive. Intentionam sa luam un credit Sapard pentru modernizari si achizitia unei linii de imbuteliere", spune Cristina Staicu, directorul general al Domeniilor Viticole Franco-Romane, un producator care a renuntat in ultimii doi ani la imbuteliere si care s-a axat pe vanzarea de vinuri in vrac in special pentru pietele externe.
Crama de la Sacateni are o capacitate de stocare de 3,5 milioane de litri, insa numai o parte poate fi folosita de noul proprietar, din cauza deteoriorarii capacitatilor de stocare. "Crama este amplasata la foarte mica distanta de cele 35 de hectare cu vita de vie pe care le avem la Breaza", afirma Staicu.
Pachetul majoritar al companiei Vinexport (54%) a fost detinut de producatorul de vinuri Halewood Romania si alti investitori in aceasta industrie. Restul actiunilor au fost detinute de persoane fizice si juridice romane. Vinexport a fost infiintata in 1992, cu scopul de a promova vinurile romanesti peste hotare, dar a fost si producator de vinuri in acelasi timp.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO