Companii

Crama Ceptura a grupului Purcari investeşte 4,5 mil. lei în retehnologizarea şi modernizarea cramei din Ceptura de Jos. Crama ceptura a încheiat anul 2022 cu o cifră afaceri de 166 mil.lei

Crama Ceptura a grupului Purcari investeşte 4,5 mil. lei...

Autor: Florentina Niţu

13.06.2023, 17:40 170

Crama Ceptura, companie care face parte din grupul Purcari Wineries, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul vitivinicol din Republica Moldova, are un buget de investiţii de circa 4,5 milioane de lei pentru 2023, mai mult decât dublu faţă de cel din anul precedent, care va merge în retehnologizarea şi modernizarea cramei din Cep­tura de Jos (jud. Prahova), po­tri­vit informaţiilor oferite de re­pre­zentanţii com­paniei.

„Continuăm şi anul acesta se­ria investiţiilor din ultimii ani prin ac­cesarea de fon­duri APIA (A­gen­ţia de Plăţi şi Inter­venţie în Agri­cultură - n. red.), destinaţia prin­cipală din a­cest an fiind re­pre­zen­tată de re­teh­no­logizarea şi mo­dernizarea pro­ceselor teh­no­logice de la cramă“, au afirmat reprezentanţii Cramei Ceptura. Crama Ceptura şi-a început activitatea în 2005, iar apoi a fost cumpărată de Purcari.

Acum are o capacitate de producţie de 10 milioane de sticle pe an, o secţie de vinificare ce poate prelucra 10.000 de tone de struguri pe sezon şi o capacitate de stocare de circa 6 milioane de litri de vin, arată datele de pe site-ul companiei. Potgoria se află în Dealu Mare şi printre soiurile de struguri cultivate se numără Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Syrah sau Muscat Ottonel.

Compania are un buget de investiţii de circa 4,5 milioane de lei pentru 2023, faţă de 2,1 milioane de lei în 2022. Anul trecut, au adăugat reprezentanţii săi, s-au finalizat investiţiile într-un depozit modern în Ceptura de Jos cu o suprafaţă utilă de peste 1.100 de metri pătraţi, ce le oferă o capacitate de depozitare de circa 1 milion de sticle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO