Companii

Cotidianul ungar Nepszava, salvat de la faliment

01.06.2001, 00:00 17



Cotidianul politic Nepszava din Ungaria a reusit sa atraga un investitor care sa-l scoata din criza financiara, a anuntat editorul publicatiei, NSZ 1999 Rt, dupa intrunirea Adunarii Generale a Actionarilor, infirmand astfel zvonurile privind un colaps iminent al ziarului.

Potrivit declaratiei publicate de Nepszava, un investitor care nu este dispus sa-si dezvaluie identitatea a cumparat ziarul de la Happy Land Kft si Daniel 54 Kft, doua firme membre ale Ibusz Group.

Misteriosul investitor a platit 300 de milioane de forinti (1,01 milioane de dolari) pentru preluarea ziarului, incluzand si datoriile totale, care se ridica la 140 milioane de forinti, informeaza publicatiile concurente.

"Tranzactia furnizeaza o garantie adecvata pentru asigurarea continuitatii publicatiei si a operatiunilor companiei", se arata in declaratia preluata de Budapest Business Journal. Cu ocazia AGA, au fost confirmati in functie editorul-sef, Laszlo H. Biro, si adjunctul acestuia, Zoltan J. Gal.

Cele 88% din actiunile Nepszava au intrat pe mainile Daniel 54 si Happy Land, in urma cu cateva saptamani, dupa ce editorul ziarului nu le-a platit datoria o datorie de 100 de milioane forinti.

Se pare ca aceasta ultima incercare de evitare a falimentului nu va avea succes si pe termen lung, afirma directori din industrie. Ziarul are un tiraj de 48.000 de exemplare, din care se vand aproximativ 40.000.

Desi a fost profitabila pana in urma cu cativa ani, surse din industria presei estimeaza ca pierderile anuale ale Nepszava depasesc 600 de milioane de forinti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO