Companii

Cosmopolitan nu intra pe mana rusilor

26.06.2001, 00:00 22



Revistele detinute in Romania de grupul media olandez VNU (Cosmopolitan, FHM, Mami) nu vor fi cumparate de consortiul format din compania rusa Independent Media si grupul financiar ING, impreuna cu toata divizia de consumer magazine relateaza Mediafax.

Compania olandeza a anuntat ieri retragerea din cea de-a doua runda a licitatiei organizate pentru vanzarea diviziei sale de consumer magazine a celor doua firme.

Divizia VNU, pentru care a fost organizata licitatia, include 185 de reviste, cu pozitii importante pe piata de profil din Olanda, Belgia, Ungaria si Cehia si Romania.. De asemenea, VNU este prezenta in Slovacia, Rusia si Spania.

In urma acestei licitatii, VNU ar putea obtine venituri de 1,2-1,5 miliarde de euro. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru finantarea achizitiei firmei de cercetare a pietei ACNielsen, tranzactie in valoare de 2,3 miliarde de dolari.

Potrivit informatiilor aparute in presa locala, in urma retragerii consortiului, candidatul favorit pentru preluarea diviziei VNU ar putea ramane SanomaWSOY, cel mai mare grup media din Finlanda.

Purtatorul de cuvant al VNU, Maarten Schikker, nu a confirmat prezenta companiei finlandeze la licitatie si a declarat ca, deocamdata, nu exista nici un candidat preferat.

"Purtam discutii cu un numar limitat de firme", a mai spus Schikker, adaugand ca cea de-a treia runda a licitatiei ar putea fi si ultima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO