Companii

COS Targoviste si-a redus pierderile

09.05.2005, 20:11 30

Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste (COST) a incheiat primul trimestru al anului cu o pierdere de 3,2 milioane de euro (116 mld. lei). Rezultatul este mai bun comparativ cu anul trecut, cand pierderile companiei in primele trei luni s-au ridicat la 5,3 milioane de euro (216 mld. lei).

Reducerea pierderilor se datoreaza cresterii cifrei de afaceri cu aproape 40% fata de primul trimestru al lui 2004, de la 31 mil. euro la 43 mil. euro.

Raportul transmis catre Bursa de Valori arata ca rezultatele obtinute in primele trei luni ale lui 2005 sunt mai slabe decat cele propuse in bugetul de venituri si cheltuieli pentru aceasta perioada, unde era prevazuta o cifra de afaceri de 47,5 mil. euro si o pierdere de 1,6 mil. euro. Principala cauza pentru nerealizarea bugetului este modificarea volumului productiei ca urmare a ofertei discontinue de fier vechi si evolutia preturilor de achizitie la materiile prime, precum si evolutia cursului de schimb al leului.

COS Targoviste este controlat de catre grupul rus Mechel, care detine 81,5% din actiuni. Principalii actionari minoritari sunt SIF Oltenia, cu 12,3% din actiuni, si AVAS, cu 5,6% din actiuni. Actiunile COST sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima tranzactie derulandu-se la pretul de 8.000 lei/actiune.

andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO