Companii

Cora face al cincilea centru comercial din Constanţa

Autor: Cristi Moga

06.12.2010, 23:48 25

Retailerul francez Cora, parte agrupului Louis Delhaize, a început ieri lucrările la un centrucomercial în Constanţa, proiectul cu o suprafaţă utilă de circa40.000 de metri pătraţi urmând a fi al cincilea centru comercialdin oraş, unul dintre cele mai aglomerate de pe segmentul deretail.

Cora deţine în Constanţa unteren de cinci hectare la intersecţia străzilor Brătianu şiCumpenei, în apropierea gării, unde intenţionează să investească100 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui centrucomercial, cel mai mare proiect al companiei de pe piaţalocală.

Cel mai mare magazin din viitorul centru comercial va fi unhipermarket Cora cu o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi,proiectul urmând să cuprindă şi o galerie comercială cu o suprafaţăde 25.000 de metri pătraţi, un cinematograf şi o zonă defood-court, firma de consultanţă CB Richard Ellis fiind desemnatărecent agentul de în­chiriere a proiectului.
Inaugurarea centrului comercial este programată pentru primajumătate a anului 2012, când pro­iectul dezvoltat de Cora ar urmasă fie al cincilea din Constanţa.
În Constanţa sunt funcţionale în prezent centrele comerciale TOM,Tomis Mall şi City Park, iar în toamna anului viitor esteprogra­mată şi finalizarea proiectului Maritimo, care va avea dreptchiriaş principal un hipermarket Auchan.

Finalizarea acestor investiţii ar putea duce bugetul alocat deretaileri şi dezvoltatori imobiliari pe Constanţa la jumătate demiliard de euro, cel mai mare pentru un oraş din România, dupăBucureşti.
Reţeaua Cora este operată pe piaţa locală de compania RomâniaHipermarchee, care a realizat în 2009 vânzări de 329 mil. euro, cutrei magazine. În acest an au mai fost deschise două unităţi, înSun Plaza Bucureşti şi Gold Plaza Baia Mare, iar în 2011 esteprogramată inaugurarea unor hipermarketuri în DrobetaTurnu-Severin, Constanţa, în cadrul mallului City Park, şi în Arad,în mallul Galleria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO