Companii

Contzilla.ro: Noi obligaţii pentru închirierea de camere în scop turistic – Fişa capacităţii de cazare

Contzilla.ro: Noi obligaţii pentru închirierea de...
09.03.2021, 10:33 661

În ultimele zile ale anului 2020, Codul fiscal a fost modificat prin Legea nr.296/2020 care a adus ca element de noutate o modificare a modului de determinare şi declarare a venitului anual rezultat din închirierea în scop turistic, a camerelor situate în locuinţe propietate personală.

Închirierea în scop turistic de către proprietari a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, altele decât cele care constituie structuri de primire turistică, este definită din punct de vedere fiscal drept oferirea posibilităţii de şedere pentru o perioadă de minimum 24 de ore şi maximum de 30 de zile într-un an calendaristic oricărei persoane care călătoreşte în scop turistic în afara mediului său obişnuit de viaţă.

Potrivit noilor reguli, persoanele care realizează venituri din închirierea în scop turistic a unui număr de până la 5 camere inclusiv determină venitul anual pe baza normelor de venit şi trebuie să completeze, pentru fiecare an, declaraţia unică. Termenul de depunere este 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor.

În plus faţă de această declaraţie, mai există obligaţia completării fişei capacităţii de cazare document care să permită identificarea şi controlul, de către fisc  a modului în care s-a completat declaraţia unică.

MFP a publicat în 4 martie proiectul legislativ prin care se reglementeză modelul, conţinutul, precum şi modalitatea de gestionare a formularului tipizat „Fişa capacităţii de cazare“ .

Contribuabilii au obligaţia, pentru fiecare an fiscal, să completeze şi să păstreze fişa capacităţii de cazare. Documentul nu se va depune la ANAF. Acesta se păstrează de către contribuabil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO