Companii

Contraceptivele aduc un sfert din afacerile Bayer Schering Pharma

11.04.2008, 20:41 74

Compania farmaceutica Bayer Schering Pharma, parte a grupului Bayer, estimeaza in acest an o cifra de 34 mil. euro pe piata locala, in crestere cu 26% comparativ cu nivelul de 27 mil. euro inregistrat anul trecut. Un sfert din aceste vanzari va fi generat de portofoliul de contraceptive orale.
"Piata de contraceptive orale s-a situat anul trecut la 7,6 milioane de euro, iar cota noastra de piata era de circa 50%. Pentru acest an estimez valoarea pietei la circa 8,3 milioane de euro", a spus Radu Tanase, director pe divizia de retail a Bayer Schering Pharma Romania.
La nivel international grupul a luat nastere prin achizitia din 2006 de catre Bayer a Schering in urma unei tranzactii de peste 17 mld. euro. Pe plan local, Bayer include diviziile Bayer Healthcare, Bayer CropScience, Bayer Material Science si Lanxess. La randul sau, Bayer Healthcare cuprinde Bayer Consumer Care si Bayer Schering Pharma.
"Yasmin este cel mai bine vandut contraceptiv al nostru si al doilea la nivelul intregului portofoliu de produse dupa Betaferon. Anul acesta vom lansa un antibiotic pentru caile respiratorii care se ia o singura data pe zi", a adaugat Tanase.
In 2007, vanzarile Yasmin au atins 3,2 mil. euro, in timp ce pentru acest an targetul Bayer Schering este ca acestea sa ajunga la 4 mil. euro. Compania a lansat pe piata ieri gama Dardia, singurul dermatocosmetic al Bayer, disponibil prin farmaciile Sensiblu, Dona, Help Net. Preturile variaza intre 35 si 53 de lei.
Bayer si-a deschis prima data un birou de reprezentare pe piata locala in 1968, dupa ce in 1929 fusese inregistrata Aspirina, iar in 1997
s-a infiintat Bayer SRL.
Compania este una dintre primele 20 de entitati cu activitati pe piata farmaceutica romaneasca, portofoliul propriu fiind reprezentat de OTC-uri (medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala), in special vitamine. Unul dintre brandurile cunoscute ale Bayer este Supradyn. La finalul anului trecut, Bayer Healthcare (inclusiv bayer Schering Pharma) se afla pe locul 11 in topul celor mai importanti jucatori, cu o cota de piata de 2,2% potrivit datelor companiei de cercetare de piata Cegedim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO