Companii

Continental va investi 100 de mililoane de DM la Timisoara

31.05.2000, 00:00 31



Concernul german Continental AG va investi pana la sfarsitul acestui an la Timisoara aproape 100 de milioane de marci germane in constructia unei fabrici de anvelope, care ar urma sa aiba in 2001 o capacitate totala de productie de cinci milioane de bucati.

"Lucrarile la noua fabrica sunt in grafic, in ciuda problemelor create de intarzierea in acordarea facilitatilor fiscale promise de Guvernul roman", a declarat Bernadette Hausmann, directorul pentru Romania al concernului.

Fabrica are in prezent 150 de angajati, iar numarul acestora va creste la 500 pana la sfarsitul anului 2001. "Ulterior sunt si alte etape de extindere posibile, pentru marirea capacitatii de productie, care vor necesita aproape 1.000 de angajati", au spus oficiali ai companiei.

Continental si-a marit la sfarsitul acestei luni capitalul social cu 50 de milioane de dolari, in urma deciziei guvernului de acordare de facilitati fiscale. "Continental AG accepta prevederile hotararii de guvern care acorda scutirea de taxe vamale pentru importul de utilaje destinate productiei, prin care se realizeaza o parte importanta a premisei care a stat la baza investitiei concernului german in Romania", se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania beneficiaza in prezent de majoritatea facilitatilor care au fost negociate cu autoritatile romane la momentul inceperii investitiei, cu aproape un an si jumatate in urma. Cu toate acestea, compania trebuie sa plateasca un impozit de 5% din profitul obtinut din operatiunile de export, spun oficialii firmei care adauga ca problema nu este data de cifrele propriu-zise, cat de incertitudinile privind mentinerea legislatiei. "A ramas inca o stare de nesiguranta, pentru ca nu se stie ce modificari vor mai aparea in legislatia din Romania", a declarat Bernadette Housman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO