Companii

Consumul de bere a revenit pe creştere în primul semestru, după doi ani de scădere şi unul de stagnare

Consumul de bere a revenit pe creştere în primul semestru, după doi ani de scădere şi unul de stagnare

Foto: Shutterstock

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.09.2012, 15:40 178

Consumul de bere în România a crescut cu 4% în volum în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însumând 8,3 milioane hectolitri, a anunţat Asociaţia Berarii României.

"Temperaturile ridicate şi Campionatul European de Fotbal au reuşit să creeze un context favorabil revenirii unor obiceiuri de consum pe care perioada de criză le modificase într-o mare măsură", a declarat Hezy Ovadia, preşedintele Asociaţiei Berarii României. Volumul vânzărilor membrilor asociaţiei berarilor, Bergenbier, Heineken România, Romaqua Grup, Ursus Breweries şi United Romanian Breweries a urmat acelaşi trend, ajungând la 7,8 milioane hectolitri, în creştere cu 5,4% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit aceleiaşi surse, 98% din cantitatea de bere consumată în România provine din producţia locală, piaţa berii înregistrând cel mai mic nivel al importurilor din industria alimentară.

Criza economică a avut un impact major asupra pieţei de bere, aceasta înregistrând în 2008 şi 2009 un declin cumulat de 16% şi locurile de muncă generate de această industrie au scăzut cu 21% în doar trei ani.

În 2011 piaţa de bere a atins 17 milioane de hectolitri, un nivel asemănător cu cel din anul precedent. Potrivit datelor furnizate de asociaţie, consumul de bere per capita în 2011 a fost de 89 litri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO