Companii

Constructorul austriac Porr se plânge de neîncasarea banilor din lucrări în România şi Ungaria

Autor: Andreea Neferu

05.12.2011, 00:00 206

Porr, al doilea cel mai mare grup de construcţii din Austria, cu activităţi şi pe piaţa locală, a anunţat că ar putea înregistra în 2011 pierderi de până la 80 de milioane de euro anul acesta în special din cauza faptului că are o serie de lucrări realizate în România şi Ungaria a căror plată este întârziată, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Întrebat dacă grupul austriac ar putea ieşi de pe piaţa ungară în urma problemelor cu încasarea banilor, directorul general al Porr, Karl-Heinz Strauss, a răspuns afirmativ.

"Dacă nu ne vor fi respectate drepturile, atunci, ca şi consecinţă, da (vom ieşi- n.red.)", a spus Strauss, care a adăugat că se aşteaptă ca anul viitor să crească businessul Porr din Austria, Germania, Polonia, România şi Bulgaria. Porr lucrează în prezent, printre altele, la centura municipiului Arad, alături de spaniolii de la FCC Construccion, valoarea contractului ridicându-se la 173 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO