Companii

Constanda a ajuns in instanta pentru banii pe Satul Francez

Constanda a ajuns in instanta pentru banii pe Satul Francez

Constantin Constanda se judeca cu firma Raptis Kavouras pentru un rest de plata de 33 de milioane de euro

08.02.2009, 16:16 41

Omul de afaceri Constantin Constanda, care a semnat in vara anului trecut un contract de vanzare a unui lot de 1,6 hectare din cartierul Satul Francez aflat in nordul Bucurestiului, a solicitat in instanta executarea silita a cumparatorilor, compania elena Raptis Kavouras, care ar trebui sa mai achite, conform contractului, 33 de milioane de euro dintr-un total de peste 68 mil. euro, la cat a fost negociata tranzactia.
"Sunt vremuri grele, fiecare isi regandeste investitiile, dar este o chestiune particulara", a declarat pentru ZF Constantin Constanda, care nu a dorit sa ofere alte detalii privind litigiul. Solicitarea acestuia a fost contestata de catre cumparatori, care au obtinut suspendarea executarii silite, potrivit Mediafax. Reprezentantii Raptis Kavouras nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.
Contractul dintre cele doua parti prevedea ca firma elena sa achite cea de-a doua transa a tranzactiei pana la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, cu conditia ca fostii proprietari sa obtina aprobarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) care sa le permita realizarea unor blocuri cu un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 3,5, un potential de ocupare a terenului (POT) de 60% si un regim de inaltime de P + 5.
Deoarece acest PUZ nu a fost aprobat pana la data stabilita, reprezentantii Raptis Kavouras au solicitat rezilierea contractului sau renegocierea termenilor, invocand si faptul ca pe fondul crizei financiare valoarea terenului s-a depreciat.
Constanda a primit la momentul semnarii contractului o garantie bancara la Piraeus Bank pentru ultima transa de bani, pe care insa nu a putut sa o incaseze din cauza faptului ca nu au fost indeplinite conditiile prevazute in contract.
Tranzactia, in forma ei initiala, reprezenta cea mai mare afacere cu terenuri de pe piata locala din 2008, la un pret de 4.200 de euro/mp, terenul din Satul Francez fiind cel mai scump in cadrul unei tranzactii cu un lot mare din Capitala.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO