Companii

Consiliul Naţional al IMM-urilor: 7 din 10 întreprinderi mici şi mijlocii nu au un site. Viitoarea sesiune a programului Start-Up Nation trebuie să pună accentul pe digitalizare

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIPMMR)

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIPMMR)

Autor: Ramona Cornea

16.12.2019, 13:16 168

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), afirmă că doar 3 din 10 IMM-uri au acum un site. Viitoarea sesiune a programului de finanţare Start-Up Nation ar trebui să îşi schimbe denumirea în Start-Up (Tech) Nation şi să introducă o componentă obligatorie de digitalizare, conform CNIPMMR.

”Este important ca firmele să aibă acest pachet de digitalizare pentru că datele statistice nu arată în favoarea României în acest moment. În Carta Albă a IMM-urilor vedem că trei din 10 IMM-uri au site, adică şapte din 10 nu au. Prin această componentă obligatorie de pachet de digitalizare, o parte din cheltuieli va merge către realizarea unui site, realizarea unor soft-uri specializate”, a declarat Florin Jianu în cadrul unei conferinţe de presă.

CNIPMMR vrea introducerea obligativităţii achiziţiei unui pachet digital care să conţină un site de prezentare a activităţii, un soft de gestiune a datelor şi semnătură electronică. Suma maximă alocată pentru componenta de digitalizare ar trebui să fie de 25.000 de lei, spune Florin Jianu. 

Pe lângă digitalizarea IMM-urilor, CNIPMMR mai propune şi eliminarea diferenţelor de punctaj dintre Bucureşti, Ilfov, Cluj şi restul judeţelor, acordarea de punctaj suplimentar componentei de contribuţie proprie, renunţarea la departajare în funcţie de numărul de locuri de muncă create, acordarea de punctaj suplimentar aplicanţilor care se întorc din diaspora şi introducerea restricţiei de înstrăinare a mai mult de 49% din o companie pe perioada de implementare şi monitorizare a programului, printre altele.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO