Companii

Consiliul IMM-urilor din România finanţează înfiinţarea a 75 firme în regiunea Nord- Est

Consiliul IMM-urilor din România finanţează...

Autor: Departamentul Economic

24.10.2018, 14:02 61

Consiliul IMM-urilor din România, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi Consiliul Judeţean Neamţ a implementat proiectul “Startup Activator”, pentru încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unui program integrat de formare, mentorat şi finanţare pentru viitori întreprinzători în regiunea Nord- Est.

În proiect s-au înscris peste 500 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, 219 dintre acestea depunând planuri de afaceri în cadrul concursului. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de o finanţare nerambursabilă de maximum 160.000 de lei.

Cei mai mulţi aplicanţi sunt din Neamţ (90 de planuri de afaceri depuse) şi Iaşi (72 de planuri de afaceri depuse), urmate de Bacău (22 de planuri de afaceri depuse), Botoşani (18 planuri de afaceri depuse), Suceava (12 planuri de afaceri depuse) şi Vaslui (5 planuri de afaceri depuse).

Cele mai multe afaceri vor fi înfiinţate în Industria prelucratoare: 21%, urmată de activitatile profesionale, stiintifice si tehnice: 14, activitati culturale si recreative: 11%, IT: 10%, hoteluri si restaurante: 8%

58% din companii vor fi înfiinţate de bărbaţi şi 42% de femei.

“Cele 75 de firme nou înfiinţate vor crea cel putin 150 de noi locuri de muncă şi vor fi sprijinite permanent prin intermediul unui program integrat de asistenţă şi mentorat.”, spune Oana Bâra, manager de proiect.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO