Companii

Consiliul Concurenţei analizează achiziţiile publice şi relaţiile producător-distribuitor din Sănătate

Consiliul Concurenţei analizează achiziţiile publice...

Autor: Ioana David

26.11.2012, 10:59 493

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat că istituţia pe care o conduce are în lucru două cazuri în secotrul de sănătate: unul privind achiziţiile publice, celălalt privind relaţiile dintre producători şi distribuitori.

„Cele două ar trebui să fie gata în decembrie, cel mai târziu în ianuarie anul viitor, sub rezerva să nu apară şi alte suspiciuni în aceste cazuri”, a spus Chiriţoiu la evenimentul Mediafax Talks About Health Reform.

Şeful Consiliului Concurenţei a mai adăugat că are o „vedere pozitivă” vizavi de gradul de concurenţă din această industrie. Cu toate acestea el spune că a fost deranjat de faptul că s-a trecut peste propunerea instituţiei privind păstrarea criteriului demografic în ceea ce priveşte extinderea farmaciilor.

Astfel, criteriul demografic (care stabileşte numărul maxim de farmacii dintr-un oraş în funcţie de numărul de locuitori n.red.), va fi pastrat pana in 2014. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO