Companii

Confectiile tin jumatate din comertul cu Anglia

15.05.2003, 00:00 29

Sectorul confectiilor reprezinta aproximativ jumatate din volumul schimburilor comerciale dintre Romania si Marea Britanie, ceea ce se poate observa din comenzile plasate constant in Romania de comercianti britanici de imbracaminte ca Marks and Spencer, Arcadia, BHS, Next sau Etam.
"Marea Britanie este al cincilea investitor strain in Romania, volumul investitiilor directe fiind de peste 650 de milioane de dolari. Dupa volumul schimburilor comerciale, in zona Europei Centrale si de Est, Romania este a doua piata ca marime dupa Turcia", a declarat ieri  Quinton Quayle, ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti.
Quinton Quayle a vizitat doi dintre investitorii britanici in Romania, Roh Textiles Manufactures, un IMM din industria textila si producatorul de vinuri Grupul Halewood.
In 2002, exporturile britanice in Romania au fost in jur de 430,6 milioane de lire sterline, in crestere cu peste 25 % fata de anul precedent, iar importurile au fost de 531,7 milioane de lire sterline, in crestere cu 16 %.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO