Companii

​Competiţia Superbet Chess Classic România 2023, prima etapă a Grand Chess Tour, a fost câştigată de americanul Fabiano Caruana

​Competiţia Superbet Chess Classic România 2023,...

Autor: Miruna Diaconu

16.05.2023, 10:03 113

Prima etapă a Grand Chess Tour, Superbet Chess Classic România 2023, a fost câştigată de americanul Fabiano Caruana, după ultima rundă a turneului care a avut loc luni, 15 mai. Marele maestru care a reprezentant Statele Unite în cadrul competiţiei a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 5,5 puncte, câştigând astfel 100.000 dolari.

Richard Rapport, unul dintre cei doi reprezentanţi ai României la această competiţie, s-a clasat pe al doilea loc, obţinând 5 puncte şi un premiu de 42.750 dolari. În ultima rundă a turneului, Richard Rapport a jucat împotriva americanului Fabiano Caruana, iar Bogdan Deac, cel de-al doilea reprezentant a României, a jucat împotriva campionului mondial en-titre, Ding Liren. Bogdan Deac s-a poziţionat pe locul al 10-lea în clasament.

Ding Liren, campionul mondial en-titre, s-a clasat pe poziţia a 8-a, în timp adversarul său la titlul mondial, Ian Nepomniachtchi, a ajuns pe locul al 9-lea.

Competiţia de şah clasic de la Bucureşti, Superbet Chess Classic România 2023, a fost prima din cele cinci etape ale circuitului internaţional Grand Chess Tour 2023, disputate în Europa şi Statele Unite ale Americii.

Premiile întregului circuit Grand Chess Tour 2023 ajung la 1,4 milioane de dolari. În premieră, ediţia de anul acesta are şi un fond de premii bonus, în valoare de 175.000 de dolari, care vor fi acordate primilor trei clasaţi la finalul întregii competiţii. Fondul de premiere al ediţiei din 2023 a fost asigurat de principalii sponsori: Fundaţia Superbet şi Saint Louis Chess Club. Federaţia Română de Şah a fost organizator şi partener al etapei de la Bucureşti, împreună cu Fundaţia Superbet.

​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO