Companii

Companiile internationale din Romania sunt in expectativa

21.07.2000, 00:00 164



Cele mai mari companii internationale prezente pe piata romaneasca stau in expectativa, peste o treime dintre cei 80 de manageri chestionati in barometrul pe trimestrul al doilea al KPMG Romania apreciind ca activitatea economica, situatia financiara si numarul de angajati se vor mentine la nivelurile actuale.

Studiul releva in acelasi timp scaderea numarului companiilor care se asteapta in urmatoarele trei luni la o imbunatatire a activitatii economice si a situatiei financiare inregistrate in ultima perioada.

Opiniile sunt echilibrate in privinta starii financiare a companiilor incluse in barometru, 44% dintre managerii care au participat la sondaj considerand ca au stat mai bine in ultimul trimestru, in timp ce 42% vorbesc de mentinerea parametrilor financiari la nivelurile din primele trei luni ale anului. Mai putin de o zecime dintre cei intervievati se asteapta in viitorul imediat la o inrautatire a situatiei financiare a companiilor pe care le conduc.

Evolutia numarului de angajati la nivelul celor 80 de companii internationale incluse in studiu nu a cunoscut mutatii spectaculoase in ultimele trei luni.

Mai mult de jumatate dintre managerii chestionati au afirmat ca nu au motive sa opereze schimbari ale volumului de forta de munca angajata, in timp ce 9% dintre acestia pregatesc disponibilizari de personal.

50% dintre companiile internationale si-au mentinut constant nivelul investitiilor in trimestrul al doilea, peste o treime intentionand insa ca in urmatoarele trei luni sa aloce mai multe resurse pentru acest capitol de cheltuieli, in timp ce aproape o cincime preconizeaza reduceri ale investitiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO