Companii

Companiile de consultanţă LCL Advisory din România şi Channel Architect din SUA au semnat un parteneriat prin care îşi propun să ajute companiile româneşti să se extindă pe piaţa americană

Companiile de consultanţă LCL Advisory din România şi...

Autor: Alexandra Matei

15.01.2024, 15:55 169

Obiectivul nostru este să facilităm companiilor româneşti accesul în SUA, precum şi să acordam suport local în Romania companiilor şi investitorilor americani” 

Compania românească de consultanţă LCL Advisory şi Channel Architect, o firmă de consultanţă din Statele Unite ale Americii, au semnat un parteneriat prin care îşi propun să ajute companiile româneşti să se extindă pe piaţa americană, dar şi să acorde suport local companiilor şi investitorilor americani care vor să vină în România.

„Obiectivul nostru este să facilităm companiilor româneşti accesul în SUA, precum şi să acordăm suport local în România companiilor şi investitorilor americani. Sprijinul nostru, bazat pe principiul de trusted advisory/consiliere bazata pe încredere, porneşte de la înţelegerea oportunităţilor din piaţa specifică clienţilor noştri, suport în stabilirea strategiei potrivite pentru a genera creştere sustenabilă şi profitabilă, precum şi identificarea de potenţiali parteneri de afacere în aceste piete”, a spus pentru ZF Ciprian Laduncă, managing partner, LCL Advisory.

Compania de consultanţă Channel Architect, cu sediul în Santa Barbara, California, SUA, este condusă de Thomas Hanson, fost ataşat comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti. El a ocupat această poziţie până în vara anului trecut, când s-a retras din serviciul guvernamental şi s-a stabilit în California de Sud.

Ciprian Lăduncă este managing partner la LCL Advisory şi membru în boardul mai multor companii româneşti, unele dintre ele fiind şi listate la bursă, şi este de asemenea implicat în organizaţii de clasă mondială precum Amcham România-Camera de Comerţ a SUA, United Way şi Aspen Institute.

De-a lungul timpului, cei doi au acordat suport şi au oferit consultanţă companiilor din energie, automotive, agricultură sau tehnologie.

„Ne vom implica în ariile în care, împreuna cu Tom (n. red. - Thomas Hanson, Channel Architect), putem să aducem valoare adăugată”, a punctat Lăduncă.

Iniţial, mai spune el, acest parteneriat a fost gândit pentru oferirea unui beneficiu suplimentar clienţilor exstenţi din portofoliul LCL Advisory, respectiv Channel Arhitect, însă cele două companii vor asigura suport şi clienţilor noi.

„Echipa implicată, etică şi perspectiva de afacere reprezintă principalele criterii care vor fi luate în considerare pentru stabilirea unei noi colaborări”, a mai adăugat Ciprian Lăduncă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO