LIVE: #15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cum a fost anul 2021 pentru producţia de vin. O discuţie cu ​Lilia Dulgher, proprietar Gitana.
Companii

Compania de mobilă Nord Arin, cu afaceri de 18 mil. lei, devine producător de energie solară cu un proiect de 100.000 de euro. Centrala solară va acoperi un sfert din nevoile de energie ale Nord Arin, producător de mobilă din lemn masiv din Piatra-Neamţ, cu un business de 18,6 milioane de lei

„Odată cu extinderea unităţii noas­tre de producţie, încercăm să ne adap­tăm activi­ta­tea pentru a păstra un im­pact redus asupra mediului şi comu­nităţii. În anii următori, ne propunem să ne concentrăm tot mai mult pe sus­tenabilitate, de la valorificarea energiei verzi şi implicarea în proiecte de eco­nomie circulară până la uti­li­zarea de materiale sustenabile şi fini­saje bio pe mobilierul pe care îl produ­cem“, spune Viorel Creţu, CEO al Nord Arin. Compania mai precizează că este implicată în mai multe proiecte care asigură am­prenta de carbon şi o înscriu în logica eco­no­miei circulare. Lemnul utilizat la fa­bri­carea mobilierului Nord Arin este selectat din surse verificate, exclusiv de pe teritoriul Ro­mâniei, astfel fiind redusă poluarea cau­zată de deplasarea mijloacelor de transport pe distanţe lungi. De aseme­nea, toată ener­gia termică folosită în com­pa­nie este energie verde, obţinută in-house, prin arderea deşeurilor de lemn, mai pre­cizează firma.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.