Companii

Compania de curierat Cargus închiriază 3.400 mp în parcul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal dezvoltat de CTP lângă aeroportul din nord-vestul ţării. CEO: Oradea va fi un hub important pentru segmentul cross-border

Compania de curierat Cargus închiriază 3.400 mp în...

Autor: Cristina Bellu

25.10.2022, 13:00 198

Cargus, jucător important din piaţa locală de curierat, a semnat cu CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator listat de spaţii industriale şi logistice din Europa Continentală, pentru 3.400 de metri pătraţi de spaţii logistice în proiectul CTPark Oradea Cargo Terminal, singurul parc industrial din ţară care are un terminal cargo aerian.

Tranzacţia marchează extinderea colaborării dintre CTP şi Cargus, compania fiind deja prezentă în portofoliul CTP din Bucureşti şi Timişoara.

„Accesul facil la aeroportul din nord-vestul ţării ne va permite să continuăm optimizarea operaţiunilor noastre logistice şi să extindem dezvoltarea companiei la nivel internaţional – Oradea va fi un hub important pentru segmentul cross-border”, spune Olivier Van Houtte, CEO Cargus.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe un teren cu o suprafaţă de 14,4 hectare şi beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Proiectul include numeroase elementele de infrastructură specifice cum ar fi platforma de garare a avioanelor sau calea de rulare, care face legătura dintre platforma de staţionare a aeronavelor şi pista aeroportului.

„Interesul potenţialilor rezidenţi ai parcului a fost extrem de mare încă de la debutul proiectului şi ne bucurăm să putem anunţa, acum, şi primirea în spaţiu a primului chiriaş. Cargus este unul dintre partenerii noştri strategici, alături de care ajungem, astfel, la o suprafaţă închiriată de aproape 18.000 mp în Bucureşti, Timişoara şi Oradea”, spune Andrei Koszti, Regional Commercial Manager, CTP România.

CTP mai deţine în judeţul Bihor alte două parcuri industriale, CTPark Oradea North, amplasat pe Calea Borşului, în Oradea, şi CTPark Salonta, aflat în Salonta, oraş care va beneficia de conexiune directă cu autostrada M44 din Ungaria prin intermediului noului drum expres DX Oradea-Arad.

În ultimii ani, CTP şi-a consolidat poziţia ca unul dintre principalii investitori imobiliari din zona de vest a ţării, având, de asemenea, parcuri industriale şi în Timişoara, Arad, Ineu şi Caransebeş.

În România, CTP deţine o suprafaţă totală de peste 2,2 milioane mp de depozite de clasa A în 15 oraşe: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Târgu Mureş, Caransebeş, Ineu şi Salonta.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO