Companii

Compania argeşeană Building Astrom construieşte fabrica de la Roznov a germanilor de la Henkel

Autor: Andreea Mioara Neferu

14.11.2011, 12:57 329

Constructorul argeşean Building Astrom va construi fabrica de adezivi de la Roznov, judeţul Neamţ, a germanilor de la Henkel, o investiţie ce se ridică în total la circa 10 milioane de euro. Noua fabrică, ce va avea o suprafaţă de 36.000 de metri pătraţi şi va produce anual 180.000-200.000 de tone de adezivi, va fi construită de Building Astrom pentru 8,9 milioane de lei (2,1 milioane de euro) fără TVA.

"Lucrările de construcţii au început în octombrie şi se vor încheia în august 2012", a declarat Albert Şutru, director operaţiuni CEE Sud în cadrul diviziei de adezivi a Henkel.

Deşi au anunţat că au teren şi autorizaţii pentru a treia fabrică în România încă de anul trecut, germanii de la Henkel au mai amânat momentul demarării efective a lucrărilor pentru anul 2011. Investiţia totală în acest obiectiv se ridică la 10 milioane de euro, din care 30% sunt bani europeni, iar restul provin din fonduri proprii ale companiei.

Henkel mai are două unităţi de producţie pentru adezivi, în comuna Pantelimon, lângă Bucureşti, şi la Câmpia Turzii (judeţul Cluj), în care a investit până acum peste 30 de mlioane de euro.

Building Astrom, companie deţinută de Marian Drăgoi, Nicolae Drăgoi şi Alexandru Radu, lucrează, printre altele, şi la centrul Renault Technologie Roumanie de la Titu, unde execută pista de încercări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO