Companii

Cocor, scos la vânzare cu 50 mil. euro. Poate fi cumpărat şi cu 25

Cocor, scos la vânzare cu 50 mil. euro. Poate fi cumpărat şi cu 25

Autor: Andrei Chirileasa

19.07.2012, 00:06 1424

Acţionarii Cocor Bucureşti (COCR), compania care deţine magazinul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, au aprobat vânzarea tuturor activelor companiei, inclusiv a magazinului Cocor, pentru care acţionarii companiei au stabilit un preţ "de listă" de 50 de milioane de euro.

"Faţă de preţul propus, preşedintele Consiliului de Administraţie va putea vinde cu aprobarea Consiliului de Administraţie la un preţ care să nu fie sub 50% din va­loarea propusă menţionată mai sus. Orice reducere de preţ sub 50% se poate face doar cu hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor", se arată în hotărârile AGA.

Afectat puternic de criză, magazinul nu îşi mai aco­peră ratele pe care le are de plătit la BCR. Cocor are un credit de circa 19 mil. euro contractat în 2009 de la BCR pentru modernizare, iar din cauza întârzierilor la plata ratelor, banca a ameninţat cu executarea silită.

Cocor a investit 24,5 milioane de euro în mo­der­nizarea centrului, redeschis în octombrie 2010, dar nu a reuşit să obţină rezultatele aşteptate de ac­ţionari, criza şi plecarea unor chiriaşi făcând ca veniturile din chirii să scadă puternic în 2011.

Cocor a avut anul trecut pierderi de 35 mil. lei la afa­ceri de 22 mil. lei, iar în prezent compania are o capitali­za­re de 38 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO