Companii

Coca-Cola isi externalizeaza integral distributia

04.04.2008, 14:25 442

Coca-Cola HBC Romania, cel mai mare producator de bauturi racoritoare de pe piata, a anuntat ca isi reorganizeaza serviciile de distributie si depozitare prin externalizarea integrala catre companii specializate. Imbuteliatorul poarta discutii in prezent cu mai multi distribuitori pentru a incheia contracte de colaborare pentru pietele din orasele Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Brasov, Pitesti si Iasi, dupa ce in anul 2000 si-a externalizat aceste servicii si pentru restul tarii.
Potrivit reprezentantilor Coca-Cola HBC Romania, colaborarea mai veche cu firme de logistica specializate, in locatii precum Timisoara, Oradea, Cluj sau Craiova, a avut un impact pozitiv asupra afacerilor companiei, pana in prezent.
"Acest tip de parteneriat cu firme logistice specializate este utilizat deja la nivel national pe piata bunurilor de larg consum. Ne vom asigura ca acest proces, care implica un numar semnificativ de angajati, sa fie astfel derulat incat sa asigure avantaje pentru oamenii nostri", a declarat Mugurel Radulescu, director relatii publice & comunicare la Coca-Cola HBC. Acesta a mai precizat ca prin extinderea parteneriatelor pe distributie si logistica se vor crea locuri de munca in cadrul contractorilor care vor putea fi ocupate de catre angajatii actuali din departamentul de distributie al Coca-Cola. "Ii invitam pe angajatii nostri sa se inscrie cu prioritate la acesti contractori. Le vom facilita, cu toate posibilitatile noastre, acest contact sau le vom asigura asistenta in gasirea unui alt loc de munca prin firme specializate de plasare a fortei de munca", se arata intr-un comunicat transmis de Coca-Cola HBC.
Agentii de vanzari ai companiei, cei care preiau comenzile si se ocupa de alte aspecte ale relatiilor comerciale cu clientii Coca-Cola, nu vor fi afectati de aceasta decizie.
Unul dintre contractorii alesi de companie este grupul de firme Edy, cu care producatorul va extinde parteneriatul initiat in urma cu 14 ani. Colaborarea actuala cu Edy vizeaza in special zonele din vestul tarii. In acelasi timp, grupul Edy, cu afaceri de 95 mil. euro la nivelul anului 2007, este partenerul principal al Coca-Cola HBC pentru serviciile de logistica.
Anul trecut, imbuteliatorul Coca-Cola si-a restructurat activitatile de productie prin mutarea fabricii din Bucuresti in orasul Ploiesti si i-a disponibilizat pe cei 100 de angajati din Capitala care au refuzat relocarea. In 2007, compania avea circa 300 de angajati in Capitala pe partea de distributie si logistica. Pe piata romaneasca, Coca-Cola Hellenic are aproximativ 3.000 de angajati, iar anul trecut vanzarile companiei au trecut de un miliard de litri.
Produsele din portofoliul Coca-Cola sunt imbuteliate in cinci fabrici localizate la Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si in Vatra Dornei care apartin companiei grecesti Coca-Cola Hellenic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO