Companii

Coaliţia pentru Dezvoltarea României adoptă un program de reforme structurale prioritare pentru mediul de afaceri, şi prelungeşte mandatul de coordonare al Adelei Jansen pentru a gestiona această tranziţie

Adela Jansen, coordonator CDR

Adela Jansen, coordonator CDR

Autor: Cristina Bellu

22.12.2021, 12:04 177

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), cea mai mare iniţiativă a mediului de business, anunţă că începând de anul viitor va adopta şase axe strategice de reforme structurale, care sunt prioritare pentru mediul de afaceri, dar şi pentru societate în ansamblul său.  

Totodată, CDR a decis să prelungească mandatul rotativ de coordonare al Adelei Jansen, membru al Consiliului Director al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) pentru încă şase luni, pentru a gestiona această tranziţie.

“Cu o guvernanţă mai simplă şi mai agilă, CDR va avea începând cu anul următor şase grupuri de lucru concentrate în jurul noilor sale axe strategice: Stabilitate şi sustenabilitate macroeconomică, Alocarea eficienta a resurselor bugetare si europene pentru redresare si rezilienţa, Dezvoltare sustenabilă, Modernizarea interacţiunii mediului privat cu sectorul public, Modernizarea sistemului de sănătate şi Dezvoltarea unui sistem educaţional performant”, spun reprezentanţii CDR.

Noua structură va permite concentrarea mai bună a resurselor organizaţiilor membre în direcţia susţinerii măsurilor necesare pentru ca România să beneficieze de oportunităţile unice din această perioadă, şi să avanseze în topul competitivităţii economiilor din UE, unde în prezent se situează pe locul 26 din 27.

“Urmează o perioadă de redefinire pentru CDR, în care vom continua să fim proactivi şi extrem de atenţi la implementarea planului de guvernare asumat de noul Cabinet, PNRR, programelor 2021 - 2027. Avem în faţa noastră şansa istorică de a accesa finanţări excepţionale pentru modernizarea România pe toate palierele. Vom face tot ce ţine de noi să nu ratăm această oportunitate”, spune Adela Jansen, coordonator CDR.

Finalul acestui an a venit din nou cu presiuni foarte mari pe mediul de afaceri, cu propuneri de modificări în politica fiscală, la care organizaţiile membre CDR au reacţionat.

“Modernizarea instituţiilor publice, implementarea de măsuri pentru creşterea colectării taxelor şi impozitelor şi reducerea evaziunii fiscale, se află printre priorităţile CDR, fiind măsuri care trebuie luate înaintea oricăror creşteri de taxe şi impozite”.

CDR este o alianţă de organizaţii ai căror membri contribuie cu peste 50% la PIB-ul României şi care, prin agregarea resurselor, urmăreşte ca aceştia să îşi atingă potenţialul maxim, România să devină atractivă economic, iar calitatea vieţii să crească.

CDR reuneşte reprezentanţi ai investitorilor români şi străini în România şi este condusă de un Comitet de Coordonare format din preşedinţii şi vicepreşedinţii a opt asociaţii de business: Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Confederaţia Patronală CONCORDIA, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) şi Romanian Business Leaders (RBL).

Alături de organizaţiile din Comitetul de Coordonare din CDR fac parte şi: Belgian Romanian Business Association, British Romanian Chamber of Commerce, Bilateral Chamber of Commerce and Industry Romania – Cyprus,  Czech - Romanian Mixed Trade and Industrial Chamber, Danish Romanian Business Association, The Chamber of Commerce and Industry Romania – Finland, Hellenic-Romanian Chamber of Commerce and Industry, HR Club , Hungarian Business Association in Romania, Italian Chamber of Commerce for Romania, Netherlands-Romanian Chamber of Commerce, Bilateral Chamber of Commerce Romania Slovakia, Business Sweden, Chamber of Commerce Switzerland-Romania, TIAD - Turkish Businessmen Association, South Eastern Europe's Private Equity Association.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO