Companii

CNAS: Suntem mulţumiţi de numărul de reţete eliberate electronic. Sperăm ca la finalul lunii să ajungem la 10% din total

CNAS: Suntem mulţumiţi de numărul de reţete eliberate electronic. Sperăm ca la finalul lunii să ajungem la 10% din total

Autor: Ioana David

11.07.2012, 16:34 195

Numărul de reţete eliberate în sistem electronic ajunsese până marţi seara la 8.521, în condiţiile în care în medie într-o lună se eliberează la nivel naţional trei milioane de reţele, potrivit datelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate(CNAS).

"Este vorba numai de reţetele eliberate online (pe calculatoarele conectate în timp real la sistemul informatic al CNAS - n.red.), iar cele offline (de pe calculatoarele care din diferite motive nu sunt conectate în timp real la sistemul informatic al CNAS - n.red.) vor fi vizibile abia peste 40 de zile", a spus Marius Filip, medicul şef al CNAS.

El s-a declarat mulţumit de numărul de reţete eliberate în acest sistem şi speră să atingă targetul de 10% din prima lună anunţat iniţial.

Sistemul prescrierilor electronice a început pe 2 iulie iar până la sfârşitul anului va merge în paralele cu reţeta clasică.

Prescrierea electronică înseamnă că medicii de familie completează reţetele pe calculator, alegând dintr-o listă predefinită medicamentele şi dozajul corespunzător, apoi vor tipări reţeta pe care o vor înmâna pacientului. Cu aceasta pacientul merge la farmacie, unde i se scanează codul de bare de pe document şi i se eliberează medica­mentul.

Pro­iectul reţetei electronice se finanţează din bani europeni, fiind estimat la peste 10 mil. euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO