Companii

Cluj: 5.000 de tineri au participat la un târg de cariere organizat în Iulius Mall

Cluj: 5.000 de tineri au participat la un târg de...

Autor: Laurentiu Cotu

14.11.2013, 16:50 182

Târgul de cariere, organizat în perioada 12-13 noiembrie la Iulius Mall Cluj, a adunat peste 5.000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă în domenii precum economic, inginerie, marketing, vânzări, contabilitate, servicii sau farma.

Conform estimărilor venite din partea celor 30 de companii participante, la eveniment au fost depuse în total circa 6.000 de CV-uri, unii dintre angajatori adunând între 400 şi 500 de CV-uri fiecare.

Angajatorii au notat cu 7 din 10 modul în care candidaţii s-au prezentat la eveniment: pregătirea lor profesională, atitudinea manifestată în discuţiile cu angajatorii, informarea prealabilă pentru participarea la eveniment. Târgul a reunit 30 de companii angajatoare, printre care BUW, Dennemeyer, E-ON, Endava, Genpact, McDonald's, Office Depot, Steelcase, Sykes şi Terapia Ranbaxy. Angajatorii au avut disponibile circa 500 de posturi, în domenii precum servicii, financiar, IT, management, farma, vânzări şi altele. De asemenea, evenimentul a propus 50 de internshipuri şi numeroase oportunităţi de educaţie şi voluntariat.

’’La eveniment au participat mai mulţi clujeni decât ne aşteptam iniţial. În plus, faţă de ediţiile trecute, candidaţii au venit mai pregătiţi, în cunoştinţă de cauză şi ceva mai hotărâţi. Suntem deja la 18-a ediţie a evenimentului târgul de cariere organizat la Cluj’’, a declarat Alin Vaida, managerul de evenimente al Fapte, compania organizatoare a târgului de cariere de la Cluj.

Târgul este organizat pentru tinerii cu studii superioare, absolvite sau în curs, aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Luna trecută a avut loc la Cluj o ediţie a târgului de cariere dedicată industriei de IT, cu participarea a peste 20 de companii de profil. Proiectul ’’Târgul de Cariere’’, demarat iniţial în anul 2006 de agenţia Fapte, se derulează în oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureş, Constanţa, Craiova sau Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO