Companii

Clifford Chance Badea a asistat Rezolv Energy la preluarea celui de-al doilea mare proiect de energie regenerabilă, parcul fotovoltaic de 1.044 MW de la Monsson Group

Clifford Chance Badea a asistat Rezolv Energy la...

Autor: Roxana Rosu

02.11.2022, 10:44 132

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat Rezolv Energy, compania de portofoliu a fondului global de investiţii în infrastructură sustenabilă Actis, în tranzacţia prin care a preluat de la Monsson Group parcul fotovoltaic de 1.044 MW din judeţul Arad.

Aceasta este a doua tranzacţie locală asistată de Clifford Chance şi încheiată cu succes de Rezolv Energy, susţinut de Actis, în mai puţin de două luni, după preluarea unei participaţii de 51% în proiectul fermei eoliene Vis Viva din judeţul Buzău de la compania de investiţii Low Carbon din Marea Britanie, la începutul lunii septembrie.

Echipa Clifford Chance Badea coordonată de Nadia Badea, partener şi Loredana Ralea, counsel a asigurat asistenţă pe toată perioada tranzacţiei, inclusiv pe aspecte de due diligence, reglementare şi asistenţă pentru elaborarea şi negocierea contractelor. Clifford Chance Badea a beneficiat de sprijinul reţelei globale Clifford Chance, inclusiv prin implicarea lui Jonathan Dillon, partener clean energy M&A din cadrul biroului Clifford Chance Londra.

„Această tranzacţie de referinţă confirmă că industria energiei regenerabile din România s-a dezvoltat semnificativ, deoarece a implicat doi jucători de calibru - Actis, un investitor global important în domeniul energiei, care şi-a propus să dezvolte o platformă solidă de energie sustenabilă în Europa Centrală şi de Sud-Est, şi Monsson Group, cel mai mare dezvoltator de energie regenerabilă din România, care se concentrează pe proiecte regenerabile încă din anul 2004”, spune Nadia Badea, partener şi coordonator al practicii de M&A de la Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO