Companii

Clientii Gucci, descurajati de atentate

19.12.2001, 00:00 17



Grupul Gucci a anuntat la Amsterdam ca veniturile grupului in 2002 vor scadea din cauza faptului ca vanzarile pe piata bunurilor de lux raman "dificile", iar reducerea ratei dobanzilor influenteaza negativ veniturile din plasamente financiare.

In 2002, venitul pe actiune se va situa in intervalul 2,6 - 3 euro (2,3-2,7 dolari), mai mic in comparatie cu venitul prognozat pentru 2001. Compania a declarat ca se asteapta ca venitul pe actiune in acest an sa se situeze intre 2,6 si 3 dolari.

"Vanzarile in anul urmator sunt prognozate sa atinga un nivel de 2,4 miliarde de dolari, mai mari cu 4,35% decat in 2001," a spus Domenico De Sole, directorul general al grupului Gucci.

"Diviziile grupului de pe pietele frecventate de turisti, ca New York, Hawaii, Coasta de Vest a Statelor Unite sau faimoasele orase europene au fost foarte afectate," a incheiat Domenico De Sole.

Concurentul mai puternic al grupului Gucci, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, precum si alte companii producatoare de bunuri de lux si-au redus asteptarile in ceea ce priveste profitul dupa altentatele din 11 septembrie.

Atacurile teroriste din Statele Unite au afectat piata bunurilor de lux, populatia cheltuind mult mai putin pentru haine si produse din piele scumpe, pe fundalul unei economii in criza, in care cererea globala este redusa.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a declarat ca vanzarile grupului au scazut cu 5 procente in octombrie, fata de luna precedenta.

In trimestrul trei al anului 2001, venitul net al grupului a scazut de la 114,1 milioane de dolari (1,12 centi pe actiune), cat s-a inregistrat in perioada similara a anului trecut, la 56,3 milioane de dolari, adica 55 de centi pe actiune.

In aceeasi perioada, vanzarile au scazut cu 7,9 procente, valoarea lor fiind de 566,2 milioane de dolari.

LVMH prognozeaza o scadere a profitului din activitatea de baza pentru anul 2002 la 14% din cifra de afaceri, fata de 16% cat se asteapta in 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO