Companii

Claudiu Creţu, fostul director de la Termoenergetica, revine la şefia ELCEN, principalul furnizor de energie termică al Capitalei

Claudiu Creţu, fostul director de la Termoenergetica,...

Autor: Cristina Bellu

29.08.2023, 11:50 759

Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), principalul producător de energie termică şi electrică în cogenerare din Capitală, l-a numit pe Claudiu Creţu în funcţia de director general al companiei.

În perioada iulie 2021-iulie 2023, Claudiu Creţu a deţinut funcţia de Director General al C.M. Termoenergetica Bucureşti, operatorul sistemului de transport şi distribuţie a agentului termic din Bucureşti.

Anterior, în perioada iulie 2017-iunie 2021, a ocupat poziţia de Administrator Special al ELCEN, companie ieşită din insolvenţă în luna februarie a acestui an.

”Revin la ELCEN pentru a continua şi urgenta paşii pe care i-am început în 2021: investiţii în modernizarea CET-urilor şi implementarea unor grupuri noi în cogenerare de înaltă eficienţă în linie cu directivele europene. Consider în continuare că o abordare unitară, integrată a sistemului reprezintă soluţia pentru a depăşi problemele cu care se confruntă încălzirea centralizată în Bucureşti şi va permite o coordonare mai bună şi o funcţionare mai eficientă a acestuia ca întreg”, spune Claudiu Creţu.    

ELCEN este principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de termoficare din Bucureşti (90%). Societatea asigură şi 5,3% din energia electrică produsă la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO