Companii

City Grill a inceput investitii de 1,5 mil. euro in cinci locatii

07.11.2005, 14:29 35

Lantul de restaurante City Grill din Bucuresti intentioneaza sa investeasca in urmatoarele 6 luni circa 1,5 milioane de euro in deschiderea de cinci noi locatii (trei restaurante si doua cafeteria), a spus Dragos Petrescu, fondatorul companiei.

"In aprilile anul viitor lantul City Grill va avea opt unitati, fata de trei cate sunt in prezent. Ne-am angajat la aceste investitii pentru ca vrem sa fructificam o serie de locatii foarte atractive din Bucuresti", a afirmat Petrescu.

Locatiile unde compania are in derulare investitii sunt Centrul Istoric al capitalei, Centrul Comercial Baneasa si cladirile de birouri America House si Oracle Tower.

Cea mai importanta investitie derulata de City Grill, de 450.000 de euro, este intr-un restaurant de 650 de metri patrati in centrul istoric al Capitalei, care urmeaza sa fie deschis luna viitoare.

"Argumentele care m-au determinat sa investesc in centrul istoric sunt ca in imediata apropiere a restaurantului sunt mai multe sedii de institutii financiare si birouri ale unor firme importante", a mentionat Petrescu.

Un alt proiect al City Grill este deschiderea unui restaurant si a unei cafeteria sub brandul City Cafe in America House, o investitie de 300.000 de euro, care urmeaza sa fie finalizata la inceputul anului viitor. Si in Oracle Tower, compania va investi 120.000 de euro intr-o cafeteria.

In Centrul Comercial Baneasa, cel mai mare proiect rezidential din Bucuresti, City Grill va investi 300.000 de euro. "Alaturi de McDonald''s si KFC, City Grill va fi al treilea lant de restaurante care va fi prezent in ''food court-ul'' Feeria Shopping Center din Baneasa", mai spune Petrescu.

Pentru derularea acestor investitii, compania ia in calcul contractarea unui credit bancar. "Pana acum nu am contractat credite pentru dezvoltarea afacerii, insa de aceasta data este posibil sa finantam investitiile prin credit bancar. Suntem in discutii cu Raiffeisen Bank pentru contractarea unui credit de circa 500.000 de euro", a spus Petrescu.

El a precizat ca marja neta de profit din activitatea de restaurante se ridica la circa 10-15%. Cifra de afaceri realizata de City Grill anul trecut a fost de 760.000 de euro, iar pentru acest an compania asteapta 1,8 milioane de euro.

"Pentru 2006, obiectivul nostru este sa ajungem la o cifra de afaceri de 3-4 milioane de euro, iar in sapte ani sa ajungem la 10 milioane de euro", adauga Petrescu.

O alta directie de dezvoltare a City Grill este prin franciza, compania fiind deja in discutii cu 10 antreprenori din provincie pentru acordarea licentei de franciza.

Restaurantele City Grill se pozitioneaza pe segmentul superior al pietei, avand ca target persoanele cu venituri mari si foarte mari. Printre principalii concurenti ai City Grill sunt restaurantele Burebista, Ruby Tuesday sau Tratoria Il Calcio.

City Grill a fost fondat in luna mai anul trecut si in prezent are 200 de angajati. Iniante de infiintarea City Grill, Dragos Petrescu a fost coproprietar-fondator al lantului de restaurante La Mama.

Compania opereaza in prezent doua restaurante (localizate in Primaverii, respectiv in Carrefour Orhideea) si o cafeteria, sub brandul City Cafe, in cladirea de birouri Charles de Gaulle Plaza. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO