Companii

Cine sunt Feţi-Frumoşii din portul Constanţa: Rin Trans Activ, de la 41 mil. lei la 541 mil. lei în doi ani, Vbusiness Knaperom, 2 mld. lei cu 18 angajaţi

Cine sunt Feţi-Frumoşii din portul Constanţa: Rin...

Autor: Florentina Niţu

19.06.2023, 00:07 6197

Producţia record de cereale din 2021 şi războiul din Ucraina din 2022, doi factori aparent distincţi, au avut un impact puternic asupra companiilor din agrobusiness. Într-o perioadă extrem de scurtă, aceste companii şi-au majorat cifra de afaceri de la trei până la 12 ori. Practic, au cunoscut o expansiune fără precedent, spectaculoasă şi neaşteptată.

Anul 2021 a adus o producţie record de cereale şi seminţe oleaginoase, de circa 34 de milioane de tone. În acelaşi an, preţul cerealelor a atins un nivel istoric, urmând un maxim în luna martie a anului 2023, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina. Mai mult, contextul extrem de favorabil venea după 2020, an foarte secetos. Astfel, companiile din agrobusiness au avut oportu­nitatea de a creşte. Însă, sunt şi nume noi, care pare că au apărut peste noapte pentru a profita de „haosul” din jur.

VBusiness Knaperom este o companie care are o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de lei în 2022, realizată cu numai 18 angajaţi, care este deţinută de Tonarch Traders, firmă îngregistrată în Elveţia, despre care nu există niciun rezultat pe Google. De asemenea, nu există niciun rezultat despre Van Den Heuvel Bruno Agnes, care este administrator al VBusiness Knaperom şi locuieşte în Antwerpen (Belgia), potrivit platformei Termene.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO