Companii

Cine sunt constructorii români cu cei mai mulţi muncitori străini?

Cine sunt constructorii români cu cei mai mulţi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.08.2023, 00:07 3906

Concelex, Construcţii Erbaşu, Tancrad sunt trei dintre companiile locale din domeniul construcţiilor care se înscriu în clasamentul angajatorilor cu cei mai mulţi angajaţi străini, pe o piaţă în care găsirea forţei de muncă este o provocare tot mai mare de la un an la altul.

Conform datelor extrase din sistemul informatic REGES/ REVISAL şi transmise de Inspecţia Muncii la solicitarea ZF, cel mai mare angajator de forţă de muncă străină este IREM General Contractor, o companie cu acţionari din Ungaria, Italia şi Ţările de Jos, cu afaceri de 177 de milioane de lei în România. Grupul IREM este prezent în top zece şi cu firma IREM Spa Siracusa – Sucursala Bucureşti. Împreună, cele două companii au aproape 1.200 de salariaţi din alte ţări decât România. În principal, este vorba despre Ucraina, Serbia, Italia, Bulgaria şi Croaţia.

Concelex ocupă a doua poziţie în clasament după numărul de angajaţi străini, având 354 de salariaţi din afara României, iar Construcţii Erbaşu, deţinută de Cristian Erbaşu, are la rândul ei peste 250 de angajaţi străini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO