Companii

Cine este Ion Neculcea, antreprenorul din Bacău care a dezvoltat în jurul Romchim Protect un portofoliu de 250 de produse, dintre care nouă sunt unice în lume

Ion Neculcea, acţionarul Romchim Protect

Ion Neculcea, acţionarul Romchim Protect

Autor: Florentina Niţu

18.08.2023, 00:07 6450

A terminat silvicultura, dar pasiunea pentru chimie l-a făcut unul dintre cei mai mari cercetători şi antreprenori din România.

„Eu fac doar cercetare şi îmi doresc să o fac bine. Iubesc plantele şi în felul acesta am reuşit să combin cunoştinţele din silvicultură şi chimie“, povesteşte Ion Neculcea, cel care în ultimele trei decenii a obţinut 9 brevete de invenţie. Şi astăzi el este cel se ocupă de cercetare în cadrul Romchim Protect, business pe care l-a fondat în urmă cu 25 de ani, dar a cărui activitate ştiinţifică a început mai devreme.

Romchim Protect a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei, iar între 30% şi 40% din cifra de afaceri provine din export, către destinaţii pre­cum Republica Moldova, Cehia, Slovenia, Serbia şi re­cent Austria. „Realizăm produse pentru patru industrii: agricultură, construcţii, aviaţie şi farma“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO