Companii

Cine este "băiatul descurcăreţ" despre care Traian Băsescu spune că autorităţile ar trebui "să îi dea peste mânuţe"

Cine este "băiatul descurcăreţ" despre care Traian Băsescu spune că autorităţile ar trebui "să îi dea peste mânuţe"

Autor: Loredana VOICULESCU

21.05.2011, 11:42 2347

Preşedintele Traian Băsescu a cerut instituţiilor statului "sădea peste mânuţe băieţilor descurcăreţi" care influenţeazălicitaţiile organizate la Ministerul Transporturilor, scrieGândul.

Şeful statului a declarat joi seara, la postul public deteleviziune, că patru din cele nouă licitaţii pentru tronsoane deautostradă pe coridorul patru pan-european au fost contestate, iarcel puţin pe unul dintre contestatari îl ştie "de meseriedescurcăreţ".

"Ei, când pierd, au un singur drum: Fac o contestaţie laagenţie, pe urmă în instanţă, ţin dosarul blocat şi încearcă săajungă cu bani ba la judecători, ba la ăştia care fac controlulcontestaţiei. Să sperăm că de data aceasta instituţiile statului orsă le dea peste mânuţe. Sau că vor da peste mânuţe celor care audat greşit câştigătorii. Unuia din doi trebuie să-i dea pestemânuţe", a spus preşedintele, citat de Mediafax.

"Preşedintele Traian Băsescu s-a referit, cel mai probabil, lafirma Tehnologica Radion - deţinută de Theodor Berna - care a depusdouă contestaţii, una pe tronsonul Timişoara-Lugoj, lot 2 şi una peSibiu-Orăştie, lot 1", au declarat pentru gândul surse dinMinisterul Transporturilor. Acestea au mai arătat că "până înprezent cele două contestaţii nu au fost retrase, conforminformaţiilor de la Consiliul Naţional de Soluţionare aContestaţiilor".
Cifra de afaceri a Tehnologica Radion în 2009 a fost de 460milioane lei, în scădere cu 31% faţă de 2008.

Averea lui Theodor Berna, conform topului Forbes România, eraevaluată în 2010 la aproximativ 60 milioane euro. Citiţi mai multepe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO