Companii

Cinci hoteluri din Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara au afaceri cumulate de 157 mil. lei, cât un singur hotel din Bucureşti

Cinci hoteluri din Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara au...

Autor: Miruna Diaconu

07.07.2023, 00:07 1490

Cinci companii care administrează hoteluri în Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara au avut anul trecut afaceri cumulate de 157 milioane lei, cât un singur hotel din Bucureşti, ceea ce arată discrepanţa dintre piaţa hotelieră din Capitală faţă de cea din provincie.

Hotelul Radisson Blu, deschis în vara anului trecut şi controlat de familia Ciorcilă, Grand Hotel Italia şi Double Tree by Hilton, toate trei din Cluj-Napoca, alături de hotelul Unirea din Iaşi şi compania Bega Turism, care administrează hotelul Timişoara, au avut afaceri cumulare de 157 milioane lei, în timp ce hotelul JW Marriott a avut în 2022 venituri de aproape 155 milioane lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

Cele trei oraşe din provincie încep să îşi dezvolte turismul de business prin investiţiile pe care le-a făcut mediul de business în aceste oraşe. Cu toate acestea, Bucureştiul deja are o istorie în ceea ce înseamnă turism de business, drept dovadă, cei mai mari jucători din industria hotelieră din România controlează hotelurile din Bucureşti. Totodată, Capitala are şi cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră din ţară, având peste jumătate din hotelurile de cinci stele din ţară, dar şi cel mai mare număr de locuri de cazare dintre oraşele ţării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO