Companii

Chinezii de la Haier dau afară 400 de salariaţi de la fabrica de frigidere din Prahova, invocând scăderea cererii şi inflaţia ridicată

Chinezii de la Haier dau afară 400 de salariaţi de la...
05.02.2024, 00:07 644

Aceasta este a doua investiţie majoră şi totodată nouă care întâmpină probleme după cea a gigantului Clariant, care a închis recent fabrica din Dolj.

Grupul chinez Haier disponibilizează 400 din cei 1.000 de angajaţi ai fabricii de frigidere din judeţul Prahova, invocând condiţiile dificile din piaţă.

„Acest proiect se datorează condiţiilor nefavorabile de piaţă - contracţia pieţei şi scăderea cererii pe toate categoriile - care persistă, consecinţă a efectului post-pandemic şi a recentei crize în Europa şi la nivel mondial. În combinaţie cu o rată ridicată a inflaţiei, cu creşterea preţurilor la energie şi pe lanţul de furnizori, creşteri generate de tensiunile geopolitice, mediul actual de piaţă afectează negativ operaţiunile de producţie ale companiei”, spun oficialii Haier.

Reprezentanţii companiei anunţă că redimensio­narea echipei e temporară.

Unitatea de fabricaţie din România, care a fost ofi­cial deschisă în urmă cu circa doi ani, a necesitat o inves­tiţie de peste 70 mil. euro, din care o treime este ajutor de stat.

Decizia Haier de a restructura businessul este o veste cu atât mai proastă cu cât reprezintă un semnal de alarmă venit dintr-o industrie care se profila a fi un motor pentru economia României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO