Companii

CFR: Şapte linii de cale ferată sunt închise, 416 trenuri anulate din 1.947, s-a redeschis linia Roşiori-Turnu Măgurele

CFR: 349 trenuri anulate, în zonele cu cod portocaliu se va menţine cel puţin un tren de călători

Autor: Social@Mediafax

14.02.2012, 16:58 819

Linia de cale ferată CF Roşiori Est- Turnu Măgurele a fost redeschisă în urma acţiunilor de deszăpezire, trenurile circulând pe această secţie cu locomotive Diesel, potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA.

Pe secţia Bucureşti - Constanţa se desfăşoară în acest moment transport feroviar de marfă. Pe întreaga reţea feroviară personalul feroviar acţionează în continuare cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia feroviară să fie reluată în condiţii de siguranţă, au mai transmis oficialii companiei.

În prezent, din cele 1947 de trenuri înscrise în grafic, pe întreaga reţea de cale ferată, sunt anulate 416 trenuri. Se menţin închise 7 linii de cale ferată, unde se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire, iar pe 14 secţii circulaţia feroviară este restricţionată (trenurile circulă cu locomotive Diesel). "Măsura de anulare a mai multor trenuri are drept scop fluidizarea traficului în jumătatea de sud a ţării, precum şi intervenţia cu utilajele pentru deszăpezire".

În ceea ce priveşte traficul de marfă, pe raza regionalelor Constanţa şi Galaţi au prioritate trenurile care transportă produse petroliere, combustibil, produse perisabile sau materie primă pentru combinate.

"Facem precizarea că secţiile feroviare vor fi redeschise în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice şi după finalizarea operaţiunilor de deszăpezire".


Ora 10: 11 Şapte linii feroviare sunt închise marţi şi 349 trenuri sunt anulate, iar în zonele avertizate cu Cod portocaliu de ninsori, în care sunt linii deschise, CFR Călători va încerca să menţină cel puţin un tren de călători pe relaţie, pentru a se asigura legătura feroviară.

Vedeţi aici lista trenurilor de călători anulate

Liniile feroviare închise sunt Ploieşti - Urziceni, Bucureşti Sud - Olteniţa, Bucureşti Nord - Uziceni, Făurei - Buzău, Giurgiu Nord - Videle, Alexandria - Zimnicea şi Roşiori Est - Turnu Măgurele.

Pe alte 13 linii se circulă restricţionat din cauza ninsorii şi a viscolului. Cele 13 linii sunt pe rutele Buzău - Iaşi (prin Tecuci), Ciulniţa - Perişoru, Craiova Calafat - Piatra Olt, Tecuci - Lieşti, Tecuci - Mărăşeşti, Adjud - Buzău, Tecuci - Făurei, Făurei - Urziceni, Titu - Târgovişte, Bucureşti - Goleşti, Bucureşti - Videle, Giurgiu Nord - Grădiştea, Drăgăşani - Podu Olt.

Potrivit situaţiei prezentate pe sit-ul CFR, 349 de trenuri sunt anulate marţi dimineaţă.

Cinci trenuri au întârzieri mai mari de 60 de minute, acestea fiind 12793 Bucureşti - Iaşi, 7569 Tecuci - Galaţi, 401-2 Ungheni - Bucureşti, 402-1 Bucureşti - Ungheni, 1654 Vatra Dornei - Bucureşti.

CFR Călători roagă călătorii din zonele afectate de atenţionarea Cod portocaliu să călătorească, marţi, numai dacă este absolut necesar, deoarece în aceste zone sunt posibile anulări de trenuri, dar şi întârzieri mari generate de circulaţia în condiţii de iarnă, în spatele plugurilor de zăpadă.

"În aceste zone, în situaţia în care liniile sunt deschise, CFR va încerca să menţină cel puţin un tren de călători pe relaţie, astfel încât să existe legături feroviare", precizează CFR Călători..

Compania menţionează că în zonele afectate, nu se vând bilete de călătorie cu anticipaţie în această perioadă.

De asemenea, pentru perioada 14 - 15 februarie, compania precizează că pentru parcursul neefectuat, la trenurile care înregistrează întârzieri, la solicitarea călătorilor, se va restitui integral contravaloarea biletelor (pt distanţa neefectuată). Pasagerii pot călători, fără plata diferenţelor tarifare, cu alte trenuri sau pe alte rute pentru care au bilete, în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care au bilete valabile, iar în trenuri se pot cumpăra bilete la tarif de casă, în situatia în care călătorii nu au timp să-şi cumpere bilet din cauza modificărilor de circulaţie, potrivit CFR Călători.

În situaţia anulării unui tren, călătorii vor fi directionaţi către alte trenuri cu aceleaşi destinaţii, adaugă compania.

CFR Călători recomandă pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre trenurile anulate şi despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO