Companii

CEZ: Avem de recuperat 500 de milioane de lei, sumă care reprezintă investiţii făcute în reţea, dar neacoperite prin tarife

Autor: Roxana Petrescu

10.10.2012, 10:38 223

Cehii de la CEZ spun că au de recuperat 500 de milioane de lei, sumă care reprezintă valoarea investiţiilor realizate în reţeaua de distribuţie, dar care nu au fost acoperite prin tarife.

"Sumele acumuluate sunt atât de mari încât investiţiile solicitate nu numai că nu sunt remunerate, dar aproape că acţionarii vin cu bani de acasă. Sumele de recuperat sunt de 500 de milioane de lei şi sper să le recuperăm în următoarea perioadă de reglementare, 2013-2017", a spus Adrian Borotea, directorul de afaceri corporatiste din cadrul CEZ România în cadrul conferinţei Energypedia. Borotea a mai precizat că anual investiţiile CEZ în reţea se ridică la circa 50 de milioane de euro.

Cehii de la CEZ au intrat pe piaţa locală în 2005 prin preluarea pachetului majoritar de acţiuni de a fostei Electrica Oltenia, cea mai mare compania de distribuţie a energiei electrice din România în funcţie de numărul de consumatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO