Companii

CEN Turceni şi Alstom vor să realizeze primul grup de captare a carbonului din ţară, de 400 mil. euro

Autor: Mediafax

21.12.2010, 23:44 68

Complexul Energetic Turceni, în colaborare cu grupul francez deinginerie Alstom, intenţionează să realizeze prima instalaţie decaptare şi stocare a carbonului de pe piaţa românească, investiţiede 300-400 milioane euro, pentru care România va solicita finanţareeuropeană.

"Finanţarea europeană poate acoperi până la 80% din investiţie, iarRomânia are şanse să o obţină. La nivelul Uniunii Europene vor fiopt astfel de proiecte care vor fi finanţate din fonduricomunitare", a declarat directorul de vânzări globale de energie alAlstom Power, Dumitru Manea. Alstom Carbon Capture Systems dinGermania, subsidiară a Alstom, a fost selectată de Institutul deStudii şi Proiectări Energetice (ISPE) şi Complexul EnergeticTurceni să realizeze prima instalaţie de captare şi stocare acarbonului din România. "Instalaţia va fi pusă în funcţiune lagrupul 6 de 330 MW de la Complexul Energetic Turceni, care va fi înprealabil retehnologizat", informează Alstom. Manea a adăugat căcele opt proiecte care vor fi finanţate cu fonduri UE vor ficunoscute în partea a doua a anului 2011. Complexul EnergeticTurceni este controlat de stat, prin intermediul MinisteruluiEconomiei.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO