Companii

Cel mai mare şantier energetic al României începe anul acesta pentru gazul din Marea Neagră. Ce urmează pentru OMV Petrom, companie aflată într-unul dintre cele mai complexe procese de tranziţie energetică? Aflaţi de la Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, la ZF Power Summit, 27-29 februarie

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom

Autor: Roxana Petrescu

01.02.2024, 00:06 12959

OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze şi unul dintre cei mai mari producători de energie din România, îşi anunţă azi rezultatele pentru anul 2023 Până în 2030, compania are un buget de investiţii de 11 miliarde de euro, cel mai mare anunţat pe plan local, pe calea tranziţiei energetice  Ce urmează? Aflaţi la ZF Power Summit 2024, 27-29 februarie, chiar de la Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Anunţată la finalul anului 2021, Strategia 2030 a OMV Petrom, proiect susţinut de un buget de investiţii de 11 miliarde de euro, deja produce efecte. Chiar la începutul acestui an, OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător de petrol şi gaze din România şi cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat că va achiziţiona de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti, care deţine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian si 50 MW fotovoltaic.

De asemenea, OMV Petrom va achizitiona integral şi Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari reţele de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare şi cu perspective de creştere la aproximativ 650 până în 2026. Mai departe, OMV Petrom are un parteneriat semnificativ cu Complexul Energetic Oltenia privind construcţia de proiecte solare cu o capacitate de circa 450 MW. Totodată, anul trecut compania a anunţat semnarea unui contract de finanţare prin PNRR pentru construcţia unei capacităţi de producţie a hidrogenului prin electroliza apei în cadrul rafinăriei Petrobrazi, valoarea totală a investiţiei fiind de 74 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO