Companii

Cel mai scurt mandat din farma: Volintiru a stat doar un trimestru la Relad

Cel mai scurt mandat din farma: Volintiru a stat doar un trimestru la Relad
24.09.2008, 19:58 373

Adrian Volintiru, care sfarsitul lunii mai a acestui an a fost numit director financiar (CFO) al grupului de firme Relad, al doilea jucator din distributia locala de medicamente, a renuntat la pozitia detinuta pentru a intra intr-o afacere proprie din zona consultantei.

"Multitudinea si complexitatea proiectelor ne-au facut sa luam decizia, pe mine si pe actionari, de a continua colaborarea pe termen lung, dar nu in plan operational, ci in planul continuarii proiectelor pe care le dezvolta grupul de fime Relad si implementarea acestora", a spus Adrian Volintiru.
Mandatul lui Volintiru la Relad a fost unul dintre cele mai scurte din industria farmaceutica si s-a derulat intr-o perioada extrem de dificila pentru toti jucatorii. Fotoliul de CFO este al doilea ramas liber la Relad dupa ce la inceputul lunii si Cezar Zaharia, directorul general, a facut o miscare similara. Intreaga industrie este framantata in aceste luni de migratii masive de personal, in conditiile in care climatul a fost extrem de nefavorabil, iar marjele de profit si vanzarile au fost serios afectate. La scurt timp dupa preluarea mandatului, Volintiru, care a avut o oferta similara din partea Upetrom 1 Mai Ploiesti (parte a grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu), spunea intr-un interviu acordat revistei Business Magazin ca printre proiectele sale la Relad se numara "intrarea pe mai multe piete externe si listarea la bursa de la Londra".
Businessul Relad presupune doua entitati juridice, cu activitati de import si distributie de medicamente, Relad International si Relad Pharma. Relad International a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 204,76 mil. euro si pierderi de 2,7 mil. euro, in timp ce Relad Pharma a avut afaceri de 218,95 mil. euro si pierderi de 0,2 mil. euro, potrivit Ministerului de Finante. Potrivit informatiilor existente in piata, Relad este controlata de oamenii de afaceri Laurentiu Stratulat (cu 40% din actiuni), Adrian Roncea (40% din actiuni) si Tiberiu Zigu. Volintiru a lucrat timp de mai multi ani in cadrul Rompetrol, ultima functie detinuta fiind cea de director financiar al diviziei de retail a Rompetrol Downstream.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO