Companii

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Liviu Vornicu, Philip Morris

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Liviu Vornicu, Philip Morris

Autor: Business Magazin

26.07.2011, 00:02 1494

Liviu Vornicu, 33 de ani, a preluat funcţia de national salesmanager la Philip Morris România după ce a fost manager governmentaffairs în Centrul Operaţional al Philip Morris International dinLausanne.

Managerul român îşi aminteşte şi acum prima zi de lucru laPhilip Morris, pe 18 noiembrie 1998. "Atunci, experienţa mea demuncă era extrem de limitată", spune el. Era student în anul treila Facultatea de Studii Economice în Limbi Străine din cadrul ASEşi avusese doar slujbe pe perioada verii. Totul s-a schimbat însăîn momentul în care s-a angajat part-time în departamentulfinanciar al companiei.

"A fost o ocazie extraordinară", spune el, care i-a permis ca înparalel cu terminarea studiilor să înţeleg cum operează una dintrecele mai mari multinaţionale din FMCG. Până de curând a fostmanager government affairs în Centrul Operaţional al Philip MorrisInternational din Lausanne şi avea ca principale responsabilităţioferirea de asistenţă pentru diferitele pieţe în care compania arefiliale, pentru dezvoltarea şi implementarea de strategii îndomeniul reglementării pieţei tutunului.

"Poate cel mai dificil este găsirea echilibrului dintreviaţa profesională şi cea personală." A ales să lucreze într-omultinaţională şi să accepte slujbe peste hotare la intervalerelativ scurte de timp. "Poate că sună interesant, dar echivaleazăcu o foarte mare presiune asupra vieţii private şi în specialasupra partenerului de viaţă care face concesii pentru a teînsoţi."

Mărturiseşte că a cochetat cu ideea de antreprenoriat, dar cădeocamdată nu a depăşit acest stadiu. Pentru moment i se pare căîşi poate cultiva spiritul antreprenorial şi în companie. "Cred căantreprenoriatul înseamnă să inovezi, să schimbi complet procesesau să creezi ceva de la zero. Şi cred că poţi face toate acesteaindiferent de ocupaţie."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO