Companii

Cehii de la DCK vin dupa CEZ si E.On

29.09.2006, 20:03 17

Producatorul ceh de distribuitoare de joasa tensiune DCK Holoubkov intentioneaza sa deschida in Romania, anul viitor, un centru pentru asamblarea carcaselor de contoare electrice si gaze naturale, a declarat directorul de export al companiei, Lenka Chaloupkova.
"Conducerea companiei a inceput negocierile pentru gasirea unei hale in care sa montam aceste dulapuri pentru contoare electrice si gazele naturale", a afirmat Chaloupkova.
Firma ceha furnizeaza aparatura de joasa tensiune pentru grupurile CEZ din Cehia si E.On din Germania, care detin in Romania companiile de distributie a electricitatii Electrica Oltenia, respectiv Electrica Moldova.
"Consolidarea pozitiilor CEZ si E.On in Europa de Sud-Est reprezinta pentru DCK Holoubkov o situatie avantajoasa, iar prin deschiderea unei hale de asamblare in Romania vrem sa fim mai aproape de clientii companiei", a adaugat Chaloupkova.
Reprezentantul DCK nu a mentionat valoarea investitiei si nici numarul locurilor de munca create pe piata romaneasca.
Compania ceha este atrasa de forta de munca ieftina din Romania si de oportunitatile de dezvoltare In regiune, a mai spus directorul de export al firmei.
Relatiile economico-comerciale dintre Romania si Republica Ceha s-au dezvoltat, in special cu incepere din anul 1993, volumul schimburilor comerciale crescand de patru ori in ultimii cinci ani, urmand sa depaseasca, in 2006, nivelul de un miliard de euro, potrivit Martei Stolarova, director in Ministerul Industriilor si Comertului din Cehia.
In primul semestru, schimburile comerciale au totalizat 614 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO