Companii

Cehii de la CEZ au reînceput lucrările la parcul eolian de 1 miliard de euro din Dobrogea

Cehii de la CEZ au reînceput lucrările la parcul eolian de 1 miliard de euro din Dobrogea

Autor: Simona SIMIONESCU

02.05.2011, 20:48 925

Cehii de la CEZ au reluat lucrările la cea de-a doua etapă aproiectului eolian în valoare de 1,1 miliarde de euro, pe care îl construiesc în Dobrogea, potrivitreprezentanţilor companiei de utilităţi, citaţi deReuters.

CEZ construieşte un parc eolian de 600 de MW la Fântânele şiCogealac, investiţie considerată una dintre cele mai importante pentru România în această perioadă de scăderea economiei.

Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate anul acesta, însăcompania a stopat construcţia, din cauzaproblemelor pe care le-a avut cu primăria din Cogealac,în august 2010.

La Fântânele, în schimb, lucrările sunt aproape finalizate. Reprezentanţiicompaniei au declarat că urmează să instaleze ultimele turbine,urmând ca anul acesta să se ajungă la o producţie de electricitatede 0,8 TWh.

"Întregul parc va fi gata în2012", se arată în raportul anual al companiei, dat publicităţiiluni. Citiţi mai mult despre lucrările la parcul eolian CEZ din Dobrogea pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO