Companii

Ce spune un român care a scos din buzunar 1.500 de euro ca să meargă la Disneyland cu copilul

Ce spune un român care a scos din buzunar 1.500 de euro ca să meargă la Disneyland cu copilul

Anul acesta Disneyland Paris împlineşte 20 de ani şi a pregătit pentru vizitatorii săi o serie de surprize şi peste 50 de spectacole noi, parade şi activităţi

Autor: Mirabela Tiron

26.04.2012, 00:06 16876

"Am avut impresia că am ajuns pe Coasta de Azur şi nu într-un parc de distracţii din cauza preţurilor mari la mâncare", spune Dragoş, un român care a fost recent la Disneyland Paris cu soţia şi cu copilul. El a plătit 1.500 de euro pe pachetul turistic, fiind unul dintre cei 15 milioane de vizitatori atraşi în fiecare an în acest parc de distracţii.

Pachetul l-a cumpărat de la o agenţie de turism şi a inclus biletele de avion, cazarea pentru trei nopţi la un hotel de trei stele şi biletele de intrare în parcul de distracţii.

Vedeţi aici care este cel mai scump pachet de vacanţă vândut de agenţiile de turism cu ocazia sărbătorilor pascale

Parcul de distracţii Disneyland Resort cuprinde Disneyland Park şi Walt Disney Studios, situat în Marne la Vallee / Paris. Aici au loc numeroase spectacole de teatru, dans, teatru pentru păpuşi, fiind o atracţie pentru copii. În acest parc sunt în jur de 70 de restaurante şi baruri. Societatea Euro Disney, care administrează parcul de distracţii Disneyland Paris, anunţa anul trecut 15 milioane de vizitatori şi 250 de milioane de vizitatori în cei 20 de ani de activitate. Cu toate acestea, compania raporta anul trecut pierderi de peste 50 mil. euro. Dacă în România nu există un parc de notorietatea celui din Paris, celelalte ţări europene atrag milioane de vizitatori în fiecare an.

Mâncarea la fast-food, singura alternativă

Dragoş spune că pentru un prânz trebuia să scoată din buzunar chiar şi 50 de euro deşi restaurantele din Disneyland ofereau doar hamburgeri sau cheesburgeri. "Nu aveam alternativă decât să cumpăr de la fast-food. Nu aveau mâncare sănătoasă pentru copii." Mai mult, el a fost dezamăgit de timpul de aşteptare la cozi.

"Pentru fiecare atracţie din parc a trebuit să stăm la coadă între 20 şi 30 de minute, copilul se plictisea aşteptând atât de mult. Cred că jumătate din timpul total în care am stat în parc l-am petrecut la coadă. Am fost profund decepţionat de timpul de aşteptare la coadă", spune românul care s-a întors recent din vizita făcută la parcul de distracţii.

Agenţia de turism Perfect Tour, unic reprezentant al Disneyland Paris în România, a vândut anul trecut servicii şi pachete turistice pentru 2.500 de români care au petrecut în jur de 8.000 de nopţi în total în parcurile de distracţii din Paris. Pachetele pentru Disneyland ajung la cel puţin un milion de euro. "Anul acesta Disneyland Paris împlineşte 20 de ani şi a pregătit pentru vizitatorii săi o serie de surprize şi peste 50 de spectacole noi, parade şi activităţi. Preţul pachetelor începe de la 205 euro de persoană pentru două nopţi de cazare", potrivit oficialilor Perfect Tour.

Până pe 30 iunie copiii cu vârsta de până în 12 ani au gratuitate pentru zbor, cazare şi intrare în parcurile Disneyland Paris. Pentru rezervările făcute până pe 30 iunie, toate pachetele au reducere de până la 30%.

300 de parcuri de distracţie în Europa, niciunul de notorietate în România

În Europa există în jur de 300 de parcuri de distracţii, vizitate în medie de 145 de milioane de persoane în fiecare an, iar totalul încasărilor anuale se ridică la patru miliarde de euro.

"Ce are în plus Disneyland Paris faţă de un parc de distracţie din ţară? Diferenţa este ca de la cer la pământ. Mai mult ca oricând, anul acesta este cu totul special pentru cei care trec pragul parcurilor de distracţii din Paris", potrivit oficialilor Perfect Tour.

Spre deosebire de alte capitale europene, Bucureştiul nu se poate mândri cu un parc de distracţie de anvergură. În prezent are un parc de distracţii în sectorul 6 al Capitalei, Terra Park, dezvoltat de producătorul de diamante sintetice Rami Dacia, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro.

Parcul de distracţii are 30 de atracţii precum şi 500 de locuri de parcare, pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi. Anul trecut era anunţat cel de-al doilea parc de distracţii, o investiţie de 6 milioane de euro pentru un Orăşel al Copiilor în Parcul Tineretului.

Printre cele mai cunoscute parcuri din Europa sunt Port Aventura din Spania, Europa Park din Germania şi altele.

Port Aventura este cel mai mare parc de distracţii din Spania, situat la 10 km de Costa Daurada şi 120 km de Barcelona, care se remarcă prin cele 24 puncte de atracţie si parcul acvatic Costa Caribe. Movie Park din Germania este un parc tematic, dedicat lumii cinematografiei. Are 40 de puncte de atracţie şi mai multe roller coastere.

Europa Park este cel mai mare şi cel mai vizitat parc de distracţii din Germania, situat în oraşul Rust.

Legoland, un alt parc din Germania (Bavaria), cu peste 40 de puncte de atracţie, imită construcţiile realizate din piesele jocului Lejo.

Datele de la BNR arată că străinii au cheltuit pe vacanţe în România un miliard de euro anul trecut, mai puţin cu 14% faţă de 2007 şi cu 25% mai puţin faţă de 2008. În acelaşi timp, suma lăsată de români pe vacanţe în străinătate a fost de 1,4 miliarde de euro, cu 25% mai mare faţă de 2007. Pentru al patrulea an consecutiv, suma de bani pe care străinii au cheltuit-o pe vacanţe în România a fost mai mică decât cea pe care românii au lăsat-o în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO