Companii

Ce impact au fondurile europene în activitatea unui business antreprenorial? Companiile care au beneficiat deja de finanţare europeană se uită continuu la astfel de oportunităţi

Ce impact au fondurile europene în activitatea unui...

Autor: Miruna Diaconu

16.11.2023, 00:05 74

♦  Inno Robotics, companie care realizează roboţi industriali, a accesat fonduri europene prin două apeluri în 2017 şi 2018. Într-un an, compania a reuşit să îşi dubleze cifra de afaceri, de la 7 mil. lei la 14 mil. lei.

Finanţările europene reprezintă o sursă importantă pentru companiile care caută fonduri pentru dezvoltarea businessului, iar banii europeni i-au ajutat pe antreprenorii locali să treacă la următorul nivel.

Odată cu noile dezvoltări finanţate prin fonduri europene, businessurile au reuşit să îşi crească considerabil şi cifra de afaceri. Inno Robotics, o companie care realizează roboţi industriali, a accesat fonduri europene pentru un proiect cu o valoare de 1,5 milioane euro, prin care şi-a achiziţionat echipamente pentru dotarea fabricii.

Compania a accesat fonduri europene prin două apeluri în 2017 şi 2018. Într-un an, compania a reuşit să îşi dubleze cifra de afaceri, dacă în 2018 Inno Robotics avea 7,5 mil. lei, un an mai târziu firma a înregistrat o cifră de afaceri de 14 milioane lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

Cosmin Ioaneş, managerul Inno Robotics, spune că se aşteaptă la afaceri de 3 mil. euro (aproximativ 15 mil. lei) în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO