Companii

CBRE: Volumul de închirieri de birouri s-a ridicat la 72.000 de metri pătraţi în trimestrul al treilea

CBRE: Volumul de închirieri de birouri s-a ridicat la...

Autor: Andreea Neferu

22.10.2015, 14:06 293

Compania de consultanţă imobiliară CBRE a intermediat în trimestrul al treilea al acestui an tranzacţii de închirieri de birouri de peste 44.000 de metri pătraţi, dintr-un volum total de 72.000 de metri pătraţi în piaţa bucureşteană, potrivit datelor prezentate de companie. “Datele  statistice de pe trimestrul al treilea demonstrează că sentimentul pozitiv despre care discutam la începutul anului este un fenomen sustenabil, dovadă a maturităţii pieţei şi a evoluţiei macroeconomice bune”, afirmă Mihai Păduroiu, head of office agency în cadrul CBRE România.

Din totalul tranzacţiilor de închirieri de birouri din perioada iulie-septembrie, circa 53% au fost renegocieri de contracte, iar 30% cerere nouă, restul fiind extinderi.

În acest moment, rata de neocupare în Bucureşti se ridică la 13,1%, indicator aproximativ similar cu cel înregistrat în trimestrul al doilea. Dacă în prezent stocul de spaţii moderne de birouri se ridică la circa 2,2-2,3 milioane de metri pătraţi, până la finalul anului vor mai fi livraţi 41.600 de metri pătraţi, cel mai mare proiect fiind reprezentat de ultimele două clădiri din AFI Park, parc de afaceri dezvoltat de israelienii de la AFI. Pentru 2016, CBRE estimează că vor fi livraţi alţi 382.000 de metri pătraţi în Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO