Companii

Cazările de lux în zonele izolate sunt noua nişă în turismul local. Oamenii de afaceri investesc în cazări aflate departe de agitaţia staţiunilor turistice

Cazările de lux în zonele izolate sunt noua nişă în...

Autor: Miruna Diaconu

13.09.2023, 00:07 1503

Cazările de lux aflate în zone izolate, departe de agitaţia marilor oraşe şi a staţiunilor turistice populare, au început să contureze noua nişă a turismului românesc. Oamenii de afaceri, care au businessuri în alte domenii decât turismul, au investit în cazări de lux situate în zone izolate, făcând astfel din aceste unităţi destinaţii turistice în sine.

Familia Timiş, proprietarii CrisTim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri de pe plan local, Cristian Preotu, fondatorul grupului Le Manoir, şi Horaţiu Vasilescu, fostul CEO al retailerului de bijuterii Teilor, au investit în câteva cazări din Prahova, Buzău şi Argeş.

Familia Timiş a decis să investească în 2018 într-un conac, care a fost renovat şi rebranduit în Casa Timiş.

Un alt om de business care a investit într-o astfel de nişă este Cristian Preotu, împreună cu One United, care a deschis boutique hotelul Carpathian Lodge Măgura din judeţul Buzău.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO